Hoe combineer je een baan in loondienst met je webwinkel?

Tja… Nou had ik hier graag een hele lijst met tips willen geven aan jou, waar je iets aan hebt als je in dezelfde situatie zou zitten als ik. Maar helaas… ook mij is het na een half jaar nog niet gelukt om een goede balans te vinden tussen mijn nieuwe baan, mijn webwinkel/website, mijn hbo-opleiding en natuurlijk mijn gezin en privéleven. En helaas schiet de website er meestal bij in. Vroeger was dat mijn hoogste prioriteit. Nu is mijn baan dat, daarna mijn studie en dan pas de rest.

Het is niet gemakkelijk. De tijd vliegt. Ik werk ongeveer 4 uur per dag en besteed daarna zo’n 2-3 uur aan mijn studie (alleen op werkdagen) en dan zou je dus denken dat ik ook nog wel tijd over heb voor mijn webwinkel. Maar dan zit ik na het avondeten op de bank en denk: Ik blijf nog even zitten. En dat ‘even’ wordt dan een uur, en daarna heb ik geen puf meer. Gek is dat, hè? Want ik ben bijvoorbeeld gisteren een hele dag naar de Efteling geweest (even een dagje weg is ook af en toe nodig) maar dan ben ik ook de hele dag op pad en dat houd ik dan wel vol.

Ik denk dat het er bij mij vooral in zit dat ik overdag en voor mijn studie ook al meestal naar een scherm zit te staren, en dan is de webwinkel nét even teveel van het goede. Toen ik nog alleen Allemaal Dingetjes had was dat wat ik de hele dag deed, alleen daarvoor zette ik mijn laptop of pc aan. Nu is dat wel anders. Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik Allemaal Dingetjes niet eens mis, ook al heb ik het er de afgelopen 13 jaar (t/m 2022) heel druk mee gehad. Het contact met mijn klanten mis ik uiteraard wel, vooral op social media.

Ik merk aan mezelf dat ik nu veel meer behoefte heb aan iets fysieks (ik bedoel niet de sportschool, ook al ga ik daar ook nog af en toe naar toe, je moet toch wat met je tijd, haha). Ik heb daarom alle materialen en spullen die zijn overgebleven van Allemaal Dingetjes naar een opslag box gebracht zodat ik het daar ter plekke makkelijker kan uitzoeken. Eerst stond alles hier op onze bergzolder, dat was niet handig. En beneden in de woonkamer past het allemaal niet, dan moet ik telkens alles verplaatsen. Dus ik ga deze zomer alle spulletjes uitzoeken en daar maak ik dan leuke restpartijen o.i.d. van die ik dan weer ga verkopen op Instagram, Facebook of hier in het verkoop gedeelte van deze website.

Het is niet zo dat ik nog heel veel lapjes enz. heb liggen, dat is vorig jaar allemaal al verkocht. Maar er ligt nog van alles en wat er ligt, ga ik proberen voor een leuke prijs te verkopen. Houd de social media van Allemaal Dingetjes en Haarspeldjes maken in de gaten, daar zul je de promoties zien. Of kom gewoon af en toe eens naar deze website en check of we nog iets leuks in de aanbieding hebben. Je weet het maar nooit!

En die tips over het combineren van je baan met je webwinkel? Die komen wellicht later… Als ik het weet, zal ik het hier zeker in een ander blog vertellen!

Liefs, Patricia

Hulp nodig?