Wat zijn klik klak speldjes?

Klik klak speldjes zijn speldjes gemaakt van dun plaatmateriaal (metaal). Ze worden ook wel knipjes genoemd, of clipjes.Je kunt ze openklikken, in het haar doen en weer dichtklikken (vandaar klik klak). Ze zijn licht gebogen en bestaan uit een onderkant en bovenkant die aan elkaar vastzitten. De onderkant heeft een uitstekend puntje wat door het midden van de bovenkant gaat. Zo sluit het speldje goed aan en blijft het in het haar zitten. Dit soort speldjes zijn er in heel veel verschillende maten en uitvoeringen. De meest voorkomende zijn zilverkleurige in 30mm, 40mm of 50mm.


 

Waarom zit er een gat in het klik klak speldje?

Sommige speldjes hebben een gaatje in het uiteinde, of zelfs 2 gaatjes. Hierdoor kun je gemakkelijk een applicatie vastnaaien op het speldje zodat het goed vast blijft zitten. Als je een speldje met twee gaten gebruikt, kun je ook knopen gebruiken als bloemhartje. Zo zit het speldje goed in elkaar, omdat de knoop alles op zijn plaats houdt. Bovendien krijg je als je het knoopje goed aantrekt met garen, een beetje een opbollend, 3D effect. Omdat er natuurlijk heel veel verschillende knoopjes verkrijgbaar zijn kun je eindeloos veel leuke variaties bedenken!


 

Speldjes met kniphoesjes

Er zijn ook kniphoesjes verkrijgbaar die je over de speldjes heen kunt doen. Zo zie je niets meer van het knipje. Bovendien zijn de kniphoesjes er in veel verschillende uitvoeringen. Houd er rekening mee dat het kniphoesje altijd iets langer is (ong.5mm) dan het klik klak speldje.

Ben je enthousiast geworden en wil je graag aan de slag om zelf leuke haarspeldjes te maken met klik klak speldjes? Kijk dan eens op de website van Maaikies.

Succes. Maak er wat moois van!


Hulp nodig?